totalfood

ízek a paradicsomból

Receptek

Süllő roston, kaviáros, citromos majonézzel, petrezselymes burgonya

2006-11-24 Péntek 14:24

Egyszerűen elkészíthető étel, amit a Légli pincészet Sauvignon Blanc bora kiválóan kiegészít.

Hozzávalók:

Személyenként 1 db 60-70 dkg süllő egészben
Ízlés szerint só
Őrölt bors
Fűszerpaprika
Liszt
Étolaj a sütéshez
2 tojás
Mustár
1 citrom leve
1-2 evőkanál tejföl vagy tejszín
Fél doboz fekete vagy piros kaviár
Tojásonként 3 dl olaj
6-8 nagyszem burgonya
1 csomó petrezselyem zöld
1 evőkanál margarin

A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben feltesszük főni. A halat lepikkelyezzük, levágjuk ollóval az uszonyait és a tüskéit, majd 2-3 mély vágást ejtünk az oldalán. Sóval, kevés őrölt borssal és fűszerpaprikával megfűszerezzük Lisztbe mártva bő olajban serpenyőben ropogós pirosra sütjük. Elkészítjük a majonézt: a tojásokat szétválasztjuk, 2 tojássárgájához 2 evőkanál mustárt adunk és az 1 db citrom kifacsart levét, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük az olajat. Vigyázva, hogy ne csapódjon ki, sűrű krémmé keverjük. Hozzáadjuk az 1-2 evőkanálnyi tejszínt vagy tejfölt. Ezzel mártásszerűvé hígítjuk, majd a legvégén 1 evőkanál kaviárt keverünk hozzá figyelve arra, hogy ne tőrjük össze. A leszűrt burgonyát olvasztott vajon kicsit megfuttatjuk, vágott petrezselyemmel összekeverve forrón tányérra tálaljuk a ropogósra sült süllővel és a citromos, kaviáros majonézzel.
 
Ajánlatképpen a Légli pincészet Sauvignon Blanc borát ajánljuk.

Vissza

További receptek

 
25. hét

Copyright 2009 Planum-Comp Kft.