totalfood

ízek a paradicsomból

Receptek

Többmagvas kenyér

2008-08-18 Hétfő 17:08

Elkészítésének tudnivalóihoz kattintson a képre.

A teljes cikk

Tökmagvas kenyér

2008-08-18 Hétfő 17:04

A kenyér épp oly nélkülözhetetlen eledele a vadembernek, mint a civilizált európainak; minden világrészben honos, de minőségre nézve, bár mindenütt növényi részből készül, igen különböző.

A teljes cikk

Kevert rozskenyér

2008-08-18 Hétfő 17:01

Kenyeret már a legrégibb időkben készítettek. A gabnaszemeket kezdetben kövek közt megtörték és vizzel föleresztve megfőzték; később mind több lisztet kevertek hozzá, hogy kovász, majd tészta lett, melyen napon szárítottak, v. forró köveken sütöttek meg. Egyik speciális fajtája a kevert rozskenyér, ami elkészítését a következőkben fogjuk bemutatni.

A teljes cikk

Fehér kenyér

2008-08-18 Hétfő 16:52

A kenyérről nehéz méltató sorokat írni, hiszen frissen nincs olyan kenyér, ami nem isteni, a házi kenyérről pedig mindenki tudja, hogy hosszan megőrzi kellemes állagát, ízét.

A teljes cikk

Szír kenyérsaláta

2008-08-18 Hétfő 16:46

Ínyec különlegesség egy kis szénhidráttal!

A teljes cikk

Orientál saláta:

2008-08-18 Hétfő 16:34

Kellemes saláta nemcsak a forró nyári napokra...

A teljes cikk

Tabule saláta

2008-08-18 Hétfő 15:39

Magyarországon is egyre népszerűbb a tabulé néven emlegetett arab saláta, amelyet sokan Libanon egyik legtipikusabb nemzeti ételeként tartanak számon. A könnyed, egzotikus kísérőnek többféle változata létezik, tekintettel az étel közkedveltségére és az óriási területre, ahol az ételt készítik.

A teljes cikk

Törökös padlizsán saláta paprika szórattal

2008-08-18 Hétfő 15:37

Keleti különlegesség ami húsokhoz köretként is egyaránt fogyasztható, de önmagában is ízletes.

A teljes cikk

Paradicsomos fokhagymás omlett serrano sonkával paradicsom confittal

2008-06-23 Hétfő 11:53

A reggelinek mindíg egy tartalmas étkezésnek kell lennie. Kezdjük a napot egy kiadós, tartós omlettel...

A teljes cikk

Lion’s Burger chateau (kastély) burgonyával és ananászos Cole slaw salátával

2008-06-23 Hétfő 11:49

A Lion's Garden specialitása: egy különlegesen ízletes hamburger, kicsit édeskés salátával, kastélyburgonyával.

A teljes cikk

Tőkehalfilé fokhagymás rákkal párolt zöldségekkel, rizzsel

2008-06-23 Hétfő 11:45

A halakat is bátran fogyaszthatjuk akár grillezve akár bent lángon sütve, nem megterhelő tápláló étel nyáron is.

A teljes cikk

Sült paprikával, paradicsommal grillezett csirkemell Magyarosan zöldfűszeres burgonyagombóccal.

2008-06-23 Hétfő 11:37

A nyár egyik legkönyedebb és legkedveltebb húsfajtája a csirke. Amelyet most grill idény zöldségekkel készítettünk el...

A teljes cikk

Mustáros grill karaj rostonsült spárgával

2008-05-23 Péntek 13:23

Azt hihetnénk, ha valamihez, hát a faszénparázson történő sütéshez nem kell igazán érteni. A szép, fényes, jó ízű grillhús, és a különböző zöldségek rácson pirításához pedig elkél egy-két hasznos ötlet. Érdemes a készen kapható grilleznivalók mellett új recepteket is kipróbálni...

A teljes cikk

Grill csirkemell idény grillzöldségekkel

2008-05-23 Péntek 13:16

Ha faszénen grillezünk, mindig várjuk meg, míg a szén parázslik! Ha lángon sütünk, a hús külseje, bőre megég, a belseje pedig véres vagy kemény marad. Ne tároljuk grillezésre szánt húsunkat mélyhűtőben. A kerti sütéshez friss húst használjunk. A mélyhűtőben romlik a hús minősége. A fagyasztott pulyka mell felengedve elveszti rugalmasságát, rosszul szeletelhető. Használjunk inkább csirkét!!! Íme egy könnyed nyári grill csirke recept...

A teljes cikk

Pisztráng parázson sütve fóliában sült petrezselymes újburgonyával

2008-05-23 Péntek 12:58

A pisztráng húsa fehérjében és A vitaminban gazdag, könnyen emészthető és tápértéke igen magas. Ennek is köszönhető, hogy belföldön és külföldön is igen nagy a kereslet iránta.

A teljes cikk

Marokkói húspogácsák zöldsalátával

2008-05-23 Péntek 12:34

A varázslatos hangulatot árasztó Marokkó elengedhetetlen része a különleges ízvilág. Aki kedveli a fűszeres ételeket, annak bizonyára ízleni fog a marokkói konyha. A marokkói ételek főleg egyszerű , természetes és könnyen emészthető élelmiszerekből készülnek, de magas tápanyagtartalmuk miatt a mai kor egészségközpontú elvárásainak is megfelelnek.

A teljes cikk

Tejszínes peres rétegezett rétes

2008-04-24 Csütörtök 12:38

Tejszines epres desszert rétegezve...

A teljes cikk

Vajban sült jércemell zöldborsos eperágyon

2008-04-24 Csütörtök 12:35

Nyári könnyed főétel amiben a jércemell és az eper dominál...

A teljes cikk

Sonka zöldsalátán eperrel, Olivás balzsamecettel

2008-04-24 Csütörtök 12:30

Egy egyszerűen elkészíthető könnyed nyári saláta...

A teljes cikk

Hideg Tejszínes Eperkrémleves

2008-04-24 Csütörtök 12:26

Egy nagyon egyszerűen elkészíthető nyári hideg gyümölcsleves...

A teljes cikk

Spárgás pulykamell tekercs tejszínes vajmártással (rose)

2008-03-21 Péntek 13:37

Egy kellemesen temperált rose borral fogyasztva kiváló könnyű vacsora.

A teljes cikk

Spárgás csirkesaláta vinegrette öntettel

2008-03-21 Péntek 13:36

Egy tavaszi finomság a saláták kedvelőinek!

A teljes cikk

Spárgakrém leves zöldspárga darabokkal

2008-03-21 Péntek 13:28

Adhatunk hozzá sajtos pirítóst vagy csak így magában fogyasztva kiváló tavaszi energiát adó étel.

A teljes cikk

Buggyantott tojás színes spárgaágyon vajon párolt borsóval

2008-03-21 Péntek 13:13

Meleg előételként ajánljuk vagy könnyű vacsoraként, esetleg pirított rozskenyérrel szervírozzuk

A teljes cikk

Sárgabarack lekvár

2008-02-28 Csütörtök 13:09

A baracklekvárt dunsztolni kell. Tehát ez azt jelenti, hogy melegen üvegekbe szedve meleg helyen hagyjuk folyamatosan kihűlni. Leginkább újságpapírba csomagolva, letakarva párnák között hagyjuk. Ez lehet akár több óra vagy egy nap is. Ilyenkor a benne lévő anyagok, ha még esetleg előfordulnak benne olyan csíraképződésre képes anyagok, amik esetleg penészedést vagy romlást idéz, elő azok elpusztulnak.

A teljes cikk

Bio Meggylekvár Graham kenyéren

2008-02-28 Csütörtök 13:04

A lekvárokhoz a hozzáadott cukor mennyisége két dolog miatt nagyon fontos. Az egyik, ha a gyümölcs nem egészen érett, akkor a gyümölcs ízét, cukortartalmát emeljük. A másik a tartósítószert pótoljuk a nagy koncentrációjú cukorral. Úgy fordul ez elő, hogy amennyi a mosott gyümölcs kimagozott súlya annyi cukrot adunk hozzá és ezt szépen lassan főzzük. Minél kevesebb édesítőszert adunk hozzá annál rövidebb ideig tartható el a lekvár.

A teljes cikk

Szilvalekvár

2008-02-28 Csütörtök 12:07

Egy latin eredetű szóból eredeztették. Régen ”electuarium-nak” (lekvár szótöve) nevezték azt a gyümölcspépet, amit összekevertek azokkal a gyógynövényekkel, aminek elég keserű, rosszízű kivonatai voltak. Először a gyógyászatban fordult elő és mézes alapú volt. Későbbiekben nem tudott a magyar más megfelelő nevet adni ezért alkalmazták, a főzött gyümölcsökből készült lekvárokra is. A Magyar lekvárkészítés nagy hagyományokra tekint vissza, a mai napig is ugyanolyan fontos, és ugyanolyan módon készül.

A teljes cikk

Fehér lágy sajt bírsalmaágyon tálalva

2008-02-28 Csütörtök 12:01

Magyarországon is nagyon jelentős a birsalma felhasználása. Birsalmából készül a ”birsalmasajt”. A birsalma héjában lévő pektintartalom nagy ezért a birsalmából készített lekvár akár éveken keresztül kiszáradva is eltartható. Szobahőmérsékleten visszanyeri rugalmasságát, akár szeletelve akár felolvasztva is fogyaszthatjuk.

A teljes cikk

Rizspapírba töltött banánpüré

2008-01-24 Csütörtök 15:06

Távol-keleti édes sütemények talán nem is léteznek. Az édességeket banánból, mangóból, papajából, más gyümölcsökből készítik vagy méz alapúak.

A teljes cikk

Szilvamártás

2008-01-24 Csütörtök 14:57

Egy ünnepekkor fogyasztott tipikus kínai különlegesség!Egy kicsit csípős, savanyú, tavaszi tekercshez, sült kacsához szokták fogyasztani, meg olyan ételekhez, amiket jellegzetesen az ünnepkor fogyasztanak.

A teljes cikk

Mazsolás almachutney almabor ecettel

2008-01-24 Csütörtök 14:45

Keleti különlegesség a chutney. Édes, de nem lekvár, savanyú, de nem savanyúság, fűszeres és gyakran égetően csípős, de nem ételízesítő, ám eléggé tömény is. Kelet ázsiai részeken mindenhol használják erősen fűszeres, gyömbéres, csípős, fokhagymás ízük miatt inkább a köret kategóriába soroljuk, mint ételkiegészítő, még akkor is, ha zöldségből, gyümölcsből készülnek.

A teljes cikk

Zöldséges Sambal

2008-01-24 Csütörtök 14:34

A sambal szósz indonéziai a jávai és a pápuaujguineai területektől terjedt el egészen Honkongig.Egy határozottan csípős jellegű és inkább köretként fogyasztható étel.

A teljes cikk

Csirke teriyaki tempúrával

2007-12-27 Csütörtök 22:41

Jellegzetes távol-keleti étel, melynek elkészítése nem időigényes, megéri a fáradozást.

A teljes cikk

Thai bélszíncsíkok tojásos tésztán tálalva

2007-12-27 Csütörtök 22:37

Egy igen népszerű és elismert étel Thaiföldről.

A teljes cikk

Mooshu sertéshús csíkok hoi sin szósszal, kínai palacsintával

2007-12-27 Csütörtök 13:31

Ez az étel egy ősi recept alapján készült specialitás Kínából.

A teljes cikk

Csirke tikka

2007-12-27 Csütörtök 10:42

Különlegesség Indiából. Ezt az ételet rizzsel ajánljuk.

A teljes cikk

Matambre

2007-12-01 Szombat 16:54

A matambre annyit jelent, hogy étvágyölő. Latin-Amerikában, Spanyolországban kedvelt előétel vagy tapas, de fogyasztják melegen is.

A teljes cikk

Amerikai karácsonyi töltött pulyka

2007-12-01 Szombat 16:50

Nagyon finom az ételhez az almából, birsalmából készült befőtt vagy kompót, de feltálalhatunk áfonyalekvárt is.

A teljes cikk

Dagadó zsemlés, fűszeres sertéshússal töltve

2007-12-01 Szombat 16:48

Ez az étel fogyasztható akár hidegen, akár melegen is.

A teljes cikk

Gesztenyével, aszalt szilvával töltött kacsasült

2007-12-01 Szombat 16:46

Ehhez az ételhez köretként ajánljunk burgonyapürét, burgonyafánkot vagy zöldségköretet.

A teljes cikk

Sertés szűzérme furmintos galambgomba raguval

2007-10-31 Szerda 22:59

Bordírozott sertés szűzérme fokhagymás, furmintos galambgomba raguval, pisztácia szórattal, vegyes rizslepénnyel, párolt céklával.

A teljes cikk

Egyben sült kacsamell fűszergomba kéregben

2007-10-31 Szerda 22:54

Egyben sült kacsamell mandulás fűszergomba kéregben, rozmaringos pirított burgonyaágyon, finomfű mártással.

A teljes cikk

Fehérborban főtt, körtébe töltött őszi gombák

2007-10-31 Szerda 22:48

Fehérborban főtt, körtébe töltött kesudiós őszi gombák, almaszirommal, bársonymártással.

A teljes cikk

Szegfűgombás csirkeraguleves aszalt szilvabetéttel

2007-10-31 Szerda 22:41

Amint elkészült a leves, azonnal előmelegített csészében tálaljuk.

A teljes cikk

Konyakos őzmájkrémleves kakukkfüves, gombás raviolival

2007-09-27 Csütörtök 16:23

Ezt az igazán ízletes krémlevest forrón, csészébe tálaljuk és hozzáadjuk az előre kifőtt raviolit. Frissen, őrölt borssal kínáljuk.

A teljes cikk

Érlelt szarvas sonka borsmustáros rókagombás zöldsalátán, medvehagymás vinegret öntettel

2007-09-27 Csütörtök 16:17

Az ételhez barnakenyeret fogyasszunk és biztosan nem fognak csalódni, ha kinyitnak egy üveg Juhász Egri Paptag Cuvée-t.

A teljes cikk

Vaddisznósült erdei bogyós gyümölcsökkel, burgonyalángossal

2007-09-27 Csütörtök 16:11

Szekszárd egyik legkiemelkedőbb pincészetének, a Liszt Pincészetnek borát párosítottuk a fenti fenséges ételkülönlegességhez...

A teljes cikk

Pirított vargányás zöldmetélt

2007-09-27 Csütörtök 16:03

Ezzel az étellel remekül harmonizál a balatonfüredi Balázs-hegyről származó Chardonnay barrique a Figula pincészetből.

A teljes cikk

Tokaji borkrémtekercs furmint szőlőszemekkel

2007-08-29 Szerda 12:00

Tojásból, cukorból és lisztből a szokásos módon kevés sütőporral vékony piskótalapot sütünk, melyet melegében vizes konyharuhában feltekerünk, majd elkészítjük a tölteléket...

A teljes cikk

Pisztráng filé vincellér módra petrezselymes burgonyával

2007-08-29 Szerda 11:51

A halak mellé általában könnyebb fehér bor dukál, (bizonyos esetekben akár vörös bor is), de esetünkben egy lágy barrique eljárással készült fehér bor a legmegfelelőbb.

A teljes cikk

Andalúz fehér gazpachio fehér szőlőszemekkel

2007-08-29 Szerda 11:44

Könnyen elkészíthető étel. Egy-két órára hűtőben hűtjük, szervírozáskor jeget adunk hozzá és tányérra, csészébe szedjük.

A teljes cikk

Portói kacsamell zöldsalátán, színes szőlőszemekkel, pirított mézes dióval

2007-08-29 Szerda 11:36

A kacsamellet vékonyan felszeleteljük, a salátát tányérra rakjuk, a tetejére a pirított diót rászórjuk, majd a salátaöntetként felhasznált borecetes, portóis kacsazsírral tálaljuk. Friss, ropogós kenyérrel fogyasszuk.

A teljes cikk

Olasz tengerészleves (Scioppio)

2007-06-28 Csütörtök 11:55

A Scioppio levét külön szolgáljuk fel. A halakat, rákot, kagylót külön egy lapos tálra helyezve körbe rakjuk pirított kenyérrel, melyet fokhagymával megkenve szervírozunk hozzá.

A teljes cikk

Töltött paprika petrezselymes újburgonyával

2007-06-28 Csütörtök 11:52

A töltött paprikához és petrezselymes újburgonyához remekül illik a száraz fehér bor, rizling vagy hárslevelű előnyben.

A teljes cikk

Klasszikus mozzarella paradicsommal, friss bazsalikommal

2007-06-28 Csütörtök 11:49

Az ételhez nagyon fontos a jó minőségű sajt. Próbáljunk meg saját savójában tartósított, bivalytejből készült mozzarella sajtot használni, mely nagyon fontos táplálkozás élettani szempontból is.

A teljes cikk

Paradicsomos bruschetta

2007-06-28 Csütörtök 11:46

A chabatta kenyér tetejére halmozzuk a paradicsomragut. Díszíthetjük friss bazsalikom levéllel, aki még kívánja zöld vagy fekete olívabogyóval vagy kapribogyóval dúsíthatja fogyasztás előtt.

A teljes cikk

Marhahúson tálalt sonkás tortellini

2007-05-31 Csütörtök 12:17

Paradicsomos, darált marhahúson tálalt sonkás tortellini mozarella forgácsokkal, fűszeres, bazsalikomos pritaminpaprika mártással

A teljes cikk

Klasszikus Diana módra készített glutén-mentes fuzzilli szárított vargánya gombával

2007-05-31 Csütörtök 12:14

A klasszikus Diana módra készített fuzzillit forrón tálaljuk és reszelt parmezán sajtot kínálunk mellé.

A teljes cikk

Thai currys kacsaragu üvegtésztán, tojáslepénnyel

2007-05-31 Csütörtök 12:11

A thai kacsaraguhoz kivételesen nem bort, hanem rendhagyó módon hűvösre hűtött pilseni típusú sört ajánlunk.

A teljes cikk

Pirított túrós csusza sütőben sütve

2007-05-31 Csütörtök 12:05

Túrós csusza nem hagyományos módon, sütőben sütve.

A teljes cikk

Pulykasült karfiollal, sovány sajttal egybesütve

2007-04-25 Szerda 09:19

Gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük a következő ételt, melyhez száraz fehér bort ajánlunk.

A teljes cikk

Cézár saláta pulykacsíkokkal

2007-04-25 Szerda 09:09

A közkedvelt cézár salátát nagyon kis módosítással tesszük most mindenkinek elérhetővé, szeretnénk ezzel a recepttel hozzájárulni egy kellemes nyári vacsora élményéhez.

A teljes cikk

Főtt csirkecomb saját levében, zöldségekkel

2007-04-25 Szerda 09:07

Tálaláskor a zöldségeket elosztjuk a tányérban, hozzáadjuk a főtt csirkecombot, levéből 1-1,5 dl-t személyenként 1-1 evőkanál tejszínnel dúsítunk, majd mint a húslevest a zöldséges csirkecombra merve tálaljuk.

A teljes cikk

Színes borsban sült tengeri halfilé joghurtos kelkáposzta ágyon

2007-04-25 Szerda 09:04

A sütőből kivett forró halszeleteket tányérra tálaljuk, majd díszíthetjük petrezselyemmel és gerezdekre vágott citrommal. Az ételhez száraz fehér bort ajánlunk.

A teljes cikk

Őzmáj és őzfilé szalonnába nyárson sütve

2007-03-23 Péntek 10:37

Őzmáj és őzfilé szalonnába nyárson sütve, finomfű mártással, sült zöldségekkel, melyhez egy kiváló villányi vagy szekszárdi merlot ajánlunk 14-16 fok közötti hőmérsékleten.

A teljes cikk

Párolt lecsós vadkacsacomb fűszeres daragaluska körettel

2009-11-20 Péntek 10:34

Érdekes és ízletes köretet ajánlunk a párolt kacsacombbal összeforralt lecsóhoz. A felhasznált alapanyagok miatt nagyon jól harmonizál ételünkkel egy fűszeres ízvilágú szekszárdi kadarka szobahőmérsékletre temperálva.

A teljes cikk

Klasszikus vaddisznó sült cumberland mártással, házilag készített mandulás burgonya krokettel

2007-03-23 Péntek 10:30

A vaddisznó sülthöz szervírozzunk testes, száraz, cabernet franc, cabernet sauvignon vagy cuvée borokat Szekszárd, Villány vagy Sopron pincéiből.

A teljes cikk

Aszalt gyümölcsös rizzsel töltött fürj cherry mártással, sült almakarikákkal

2007-03-23 Péntek 10:25

A fürjeket hosszanti irányba ketté metsszük, a négy fél darabot előmelegített tányérba helyezzük, mellé köretként a sült almakarikát tálaljuk. Vékonyan megöntözzük forró cherry mártással, melyet hozzá külön csészében is felszolgálunk.

A teljes cikk

Körtehajók Tokaji bormártással

2007-02-26 Hétfő 13:04

Borban főtt körtehajók tejszínes gesztenyehabbal töltve Tokaji bormártással

A teljes cikk

Tengeri halfilé burmai módra, sült tojásos tésztával

2007-02-26 Hétfő 13:01

A tengeri halfilé pangáziusz halfilével is helyettesíthető. Mindegyik remek kiegészítője a gyümölcsragunak és a sült tojásos tésztának.

A teljes cikk

Főtt marhafartő meggymártással, petrezselymes új burgonyával

2007-02-26 Hétfő 12:50

A főtt marhafartő meggymártással egy méltatlanul elfeledett, tradicionális magyar étel. Elkészítése egyszerű.

A teljes cikk

Narancslében főtt lazac, kókuszos, currys jázmin rizzsel

2007-02-26 Hétfő 12:45

Egy pohár száraz fehérbor remek kísérője a gyümölccsel készült főtt lazacnak és a kókuszos, currys jázmin rizsnek.

A teljes cikk

Sült csirkemáj szőlős zöldsalátán, rozspirítóssal

2007-01-31 Szerda 10:29

A csirkemájat egy tűzálló tálban megsütjük, majd elkészítjük a zöldsalátát. A rozskenyeret megpirítjuk szárazon és még melegen bedörzsöljük fokhagymával. Így fogyasszuk.

A teljes cikk

Csirkecomb édes chili fűszerekkel, ananászos cole slaw salátán

2007-01-31 Szerda 10:24

A csirkecombokat megsózzuk, chilivel fűszerezzük, összetört fokhagymával, sóval, borssal és olajjal összekeverve 24 órára bepácoljuk, és a hűtőben pihentetjük. Majd ropogósra sütjük, és a saláta mellé tálaljuk.

A teljes cikk

Kacsamell sütőtök ágyon

2007-01-31 Szerda 10:20

A pácban érlelt kacsamelleket sütést követően vékony lapokra szeleteljük és fűszeres sütőtökkel tálaljuk.

A teljes cikk

Sült bazsalikomos mozarella, paradicsomos gombás rizs

2007-01-31 Szerda 10:15

A mozarella sajtot forró serpenyőben kevés olívaolajon sóval, borssal és vágott bazsalikommal megszórjuk és gyorsan mindkét oldalát barnára sütve azonnal tálaljuk.

A teljes cikk

Oregánós, vadrizses csirke raguleves, paradicsommal

2006-12-20 Szerda 16:12

Igazi vendégváró étek az oregánós, vadrizses csirke raguleves, amit a vendégek érkezésekor érdemes tálalni...

A teljes cikk

Zöldbabos, gyöngyhagymás marha egytál

2006-12-20 Szerda 16:08

Könnyen elkészíthető élet, mely friss lágy kenyérrel tálalva remek vacsora lehet az egész családnak.

A teljes cikk

Másnaposság elleni elixír

2006-12-20 Szerda 16:01

Aki ezt az italt issza az óév búcsúztató buliban, annak nem kell tartania a macskajajtól...

A teljes cikk

Sonkával, szárított paradicsommal és mozzarellával töltött jércemell, lencsés barna rizs körettel

2006-12-20 Szerda 15:58

Gyorsan, könnyen és egyszerűen elkészíthető étel szilveszterre.

A teljes cikk

Almás, gesztenyés szelet

2006-11-24 Péntek 14:46

Az almás, gesztenyés szelet szép befejezése lehet a karácsony esti vacsorának.

A teljes cikk

Csirkekocsonya

2006-11-24 Péntek 14:35

Magyarország egyes részein csirkéből egyáltalán nem készítenek kocsonyát. Bizonyos vidékeken pedig az éjféli mise után mindig ezt fogyasztják.

A teljes cikk

Pontyhalászlé

2006-11-24 Péntek 14:28

Sokan sokféleképpen készítik, mégis a karácsonyi asztal elengedhetetlen kelléke: a halászlé.

A teljes cikk

Süllő roston, kaviáros, citromos majonézzel, petrezselymes burgonya

2006-11-24 Péntek 14:24

Egyszerűen elkészíthető étel, amit a Légli pincészet Sauvignon Blanc bora kiválóan kiegészít.

A teljes cikk

Mulard kacsamell pirított szalonnás burgonyával, rozmaringos karamellizált gyümölccsel

2006-10-20 Péntek 11:31

Remekül kiegészíti a kacsamellet a pirított szalonnás burgonya és a rozmaringos karamellizált gyümölcs. Ehhez az ételhez Rhone völgyi Grenes testes borát ajánljuk.

A teljes cikk

Dijoni csirke sült zöldséges rizzsel

2006-10-20 Péntek 11:28

Dijon eddig a mustárról volt híres, most azonban egy másik oldaláról mutatkozik be.

A teljes cikk

Couqauvin - Vörösborban főtt csirke

2006-10-20 Péntek 11:12

A franciák egyik tradicionális étele a vörösborban főtt csirke. Bár nem mindegyik háztartásban ugyanúgy készítik el, de annyi biztos, hogy az ország minden részén ismerik ezt az ételt.

A teljes cikk

Quiche Loraine – brokkolival, bacon szalonnával

2006-10-20 Péntek 11:02

Könnyen elkészíthető és rendkívül ízletes előételt és vendégvárót ajánlunk, amit finom száraz fehér borral vagy pezsgővel szolgálhatunk fel a vendégeknek.

A teljes cikk

Bretagne lepény, azaz szilvás lepény

2006-09-21 Csütörtök 16:04

Itt a szilva időszaka. Ne csak lekvárt főzzünk belőle, hanem fimon süteményeket is. Itt egy variáció Franciaországból.

A teljes cikk

Spárgás nicosiai saláta

2006-09-21 Csütörtök 16:00

A saláta nem csak salátalevél, répa és paradicsom lehet. Keverjük spárgával, fehérjeként pedig használjunk szardellát és pácolt heringfilét!

A teljes cikk

Bouillabaise

2006-09-21 Csütörtök 15:58

Franciaország földrajzi határait túlnyomó részben tengerek teszik ki, ami szinte egyértelművé teszi a tengeri alapanyagok használatát. A Bouillabase egy olyan tartalmas egytálétel, ami nem nevezhető se levesnek, se főételnek.

A teljes cikk

Petit farcies

2006-09-21 Csütörtök 15:47

A magyar konyhában ritkán töltünk zöldségeket, vagyünk egy kis példát a franciáktól. Töltsünk hagymát, padlizsánt, cukkínit, paradicsomot!

A teljes cikk

Mandulás piskóta mákos, joghurtos öntettel

2006-08-22 Kedd 11:53

Itt is megtalálható mind az állati és mind a növényi zsír. Fontos kiemelni, hogy a mákban található olyan összetevő, amely az egy részére nyugtatólag és serkentőleg hat, azaz egy bizonyos boldogsághormont is tartalmaz.

A teljes cikk

Sült mozarella mandulás gombaraguval, sáfrányos rizzsel

2006-08-22 Kedd 11:51

Minden olyan nyomelemet tartalmaz, amely elősegíti a szervezet felkészítését a hideg napokra.

A teljes cikk

Pácolt sonka körtével zöldborsos tejszínnel

2006-08-22 Kedd 11:49

Nem jó az egyoldalú táplálkozás, fontos a változatosság. Ebben az ételben is található fehérje, szénhidrát, zsír, azaz minden olyan amelyre a szervezetnek együtt szüksége van a megfelelő energiaszint elérésére.

A teljes cikk

Szüreti salátatál

2006-08-22 Kedd 11:33

Vitalitás ajánlat: Sült csirkemell mellett friss dió, szőlő, sonka és lilahagyma.

A teljes cikk

Töltött sertéskaraj Ampudanéze módra, zöldséges árpagyönggyel töltött paprikával

2006-07-26 Szerda 18:00

E sapnyol étel készítése során a csokoládét töltelékként használjuk fel.

A teljes cikk

Csirkecomb Mole módra mexikói rizs körettel

A legpopulárisabb mexikói ételek sajátossága a mole szósz, amelyet egy apáca talált ki a múlt században. mikor ugyanis gyorsan ételt kellett készítenie egy váratlan vacsora vandég számára. A sok összetevős étel ízvilága meglepő mödon nagyon egységes, kellemes, mégis markáns lett.

A teljes cikk

Cseresznyés rétes

2006-06-21 Szerda 12:29

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk és összekeverjük a fahéjjal, cukorral, darált mandulával és a keksszel. A réteslapokat egymásra 4-5 rétegben folyamatos olvasztott vaj kenegetés mellett egymásra rétegeljük egy nedves konyharuhán...

A teljes cikk

Párolt tengeri halfilé zöldsalátán, málnaecetes dresszinggel

2006-06-21 Szerda 12:29

Bátran használjunk salátáinkhoz különböző gyümölcseceteket. Mi a málnaecetet ajánljuk most!

A teljes cikk

Rizzsel töltött csirkecomb ribizlis mártással

2006-06-21 Szerda 12:28

A magyar konyhára jellemző, hogy bármiből képes mártást készíteni. Most egy ribizlis mártásra mutatunk egy variációt.

A teljes cikk

Nyúlcomb, szeder-konyak mártásban zöldséges árpagyönggyel

Az északii országokban nem ritka, hogy a gyümölcsöt nem desszert készítéshez, hanem húsokhoz, mártásokhoz használják. A szeder és a fehérhús különleges párosítás.

A teljes cikk

3. hét

Copyright 2009 Planum-Comp Kft.